↑ Επιστροφή σε Παρουσιάσεις

Παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και η αγαπητή όλων μας, Σταυρούλα Καλπακίδου, ανέλαβε να συντονίσει τρεις ομάδες εκπαιδευτικών από τη Χαλκιδική, ώστε να παρουσιαστούν καλές πρακτικές που υλοποιήθηκαν στα σχολεία του νομού. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ιερισσό, στον Πολύγυρο και στη Νέα Τρίγλια.

Η προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αθανασία Εμμανουηλίδου παρουσίασε ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποιήθηκε στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Νέας Προποντίδας, κατά το σχολικό έτος 2015-2016, από κοινού με τις νηπιαγωγούς Ελένη Πατουκά και Δήμητρα Τουπλικιώτη, σε συνεργασία με τον παιδιατρικό φυσιοθεραπευτή του Ειδικού Δημοτικού, Γεώργιο Γραμματικού και τη γυμνάστρια του Ειδικού Δημοτικού, Ευγενία Μαντατζη.

Το πρόγραμμα αφορούσε την παροχή αισθητηριακών ερεθισμάτων σε νήπια με αυτισμό και πολλαπλές αναπηρίες και χρησιμοποίησε το παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο, αλλά και ως μέσο επαφής και αλληλεπίδρασης. Το σώμα προσεγγίστηκε μέσα από ποικίλες δραστηριότητες αισθητηριακής ολοκλήρωσης και όχι μόνο.

sxolikes drasthriothtes solikes drasthriothtes