«

Ιουν 16

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας

Λίγα λόγια για το σχολείο μας?

 

     Το Ειδικό Σχολείο Ν. Προποντίδας, έχει έδρα την Πορταριά Χαλκιδικής και αποτελείται από δύο συστεγαζόμενες και άριστα συνεργαζόμενες σχολικές Μονάδες, το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο.

      Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο φοιτούν νήπια από το 4ο μέχρι το 7ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στο Ειδικό Δημοτικό φοιτούν μαθητές μέχρι το 14ο  ή 15ο έτος της ηλικίας τους. Στο Ειδικό Δημοτικό λειτουργούν, μία προκαταρκτική τάξη, καθώς και οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ,΄ Ε΄ και ΣΤ?.

     Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο κατά τα τελευταία 7 έτη, διευθύνεται από τον Ανδρέα Κασκανιώτη και στελεχώνεται 5 Δασκάλους Ειδικής Αγωγής, Γυμνaστή, Θεατρολόγο, Δσακάλα Καλλιτεχνικών, Μουσικό, Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Φυσιοθεραπευτή και από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ως επί το πλείστον αναπληρωτές, που κάθε χρόνο προσέρχονται, ενημερώνονται, υποστηρίζονται από το υπάρχων προσωπικό και εργάζονται δημιουργικά για τους μαθητές μας.

      Το Ειδικό Νηπ/γείο φέτος λειτουργεί ως μονοθέσιο. Προϊσταμένη είναι η Αθανασία Εμμανουηλίδου, η οποία ανήκει οργανικά στο σχολείο και εργάζεται σ? αυτό τα τελευταία  χρόνια. Συνεργάζεται σε δράσεις και προγράμματα με το Ειδικό Δημοτικό και το προσωπικό του με μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα το σχολείο να μοιάζει με ένα όμορφο σπίτι με πολλά δωμάτια, όπου ζουν μικροί και μεγάλοι ΜΑΖΙ σαν μια μεγάλη οικογένεια.

       Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, είναι ισότιμα προς τα αντίστοιχα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Γενικής εκπαίδευσης και φοιτούν οι μαθητές σε αυτά, όταν η φοίτηση τους καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη στα σχολεία του κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος ή στα τμήματα ένταξης, λόγω των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους.

     Στο σχολείο μας εφαρμόζονται από το εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, προσαρμοσμένα αναλυτικά και διδακτικά προγράμματα. Επίσης, υλοποιούνται προγράμματα που στοχεύουν στην αυτονομία και αυτοεξυπηρέτηση, στην  ενσωμάτωση στην κοινωνία, στην κατανόηση του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας και στην ενίσχυση του αυτοσυναισθήματος. Γίνονται εξειδικευμένες υποστηρικτικές παρεμβάσεις λογοθεραπείας, φυσιοθεραπείας ψυχοκίνησης, κοινωνικής ένταξης και ψυχολογικής παρέμβασης, στήριξης και ενδυνάμωσης.

 

Το Ειδικό Σχολείο Ν. Προποντίδας γίνεται χώρος υποδοχής αλλά και αποδοχής, μαθητών με διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρίες, κάνοντας τα παιδιά να το νιώθουν να νιώθουν σαν δεύτερο σπίτι τους.